så längesen

hej bloggen och mina älskade.

det var så längesen jag skrev. Lite turbulent har det varit och inspirationen att skriva har inte varit på topp.
Jag har känt mig så trött. Ögonen vill inte hålla sig öppna, men ändå kan jag inte sova. Tankarna har snurrat och stressen har legat som en tiorättersmiddag i bröstet och magen. Det känns fortfarade inte helt ok, men jag jobbar på det. Eftersom det är en öppen blogg och detta är nåntng väldigt personligt så vill jag inte skriva mer om det. Men det kommer ordna sig på det ena eller andra sättet.

Tack för att ni skriver så fina saker. Vad skulle jag göra utan er alla? Och moster, du skrev så jäkla fint och roligt. Du har nog rätt, hela den här koskiten kommer nog bara bli en smygfis så småningom. =) Tack gulle-ni!

För att sammanfatta mitt liv sen förra inlägget så har jag jobbat, jobbat, jobbat, pluggat, stressat, bakat, planerat, fixat och så. Jag hade min sista lektion i skolan förra tisdagen och var tillbaka på jobbet redan på onsdagen, det kändes skönt. Jag har verkligen saknat jobbet. Alla fina roliga arbetskamrater. Och mina underbara pensionärer. De kan verkligen få vilken dag som helst att bli bra. Med deras fina historier och livsglädje. Visserligen kan de vara lite väl yra ibland. Som i förrgår när en av dem skulle hjälpa mig med disken. Jag plockade undan lite på bänkarna och när jag vände mig om stod h*n och diskade osten. Och en annan stod och skakade hand med och presenterade sig för min tröja som hängde på en krok. Man kan inte annat än att älska dem.

Igår köpte jag en så himla fin klänning, verkligen min drömklänning. Den är i leopardtyg såklart och med svarta fina band och den är jätteurringad bak i ryggen. Köpte den i minsta storleken (34). Orkade inte prova, så jag tog på öppet köp. När jag kom hem och hoppade i den så var den åt helvete för stor. Hela klänningen satt som en hösäck. Det är så sjukt, klädkedjorna väljer att ta bort storlek 32 för det är en onormal storlek. Det sägs att 32 motsvarar en sjuårings kropp. Det kan jag ju inte hålla med om. Jag har storlek 32 och jag ser fan inte ut som en sjuåring. Jag blir så less. Jag är ju inte ens liten i kroppen! Jag ser väl ut som en helt vanlig människa?! Varför ska inte jag få ha fina klänningar i min storlek utan att nån idiot ska säga att det är onormalt? Hur jävla normalt är det med strl. 52 då? Det är ju till och med hälsofarligt, men såna andelningar finns det i affärerna. Tex. big is beautiful, Big women.... i varje jäkla affär finns det en avdelning för "större" kvinnor. Men för oss då? Vad ska den avdelningen heta? "tiny bitches"? Eller kanske "anorectics department"? Helvete.

Jaja, nu ska jag fixa lite. En ska ju ha studentmiddag med mannen, barnen, mamma och pappa, lillebror och fruga. Önskar så jäkla mycket att systeryster oxå kunde vara här, men jag och hon tar en egen sisters-night-out sen när jag kommer ner. Och då du! Vi har många år att ta igen, syster!

Imorn blir det glöggkväll för hela slanten. Danne, hur går det med mandarinvodkan? Om det inte var så att jag var nykterist så hade vi fanimej gjort en favorit i repris och provsmakat den innan. haha, vilka tider!

Min fina värmlänska. Se nu till att inte ramla någe mera. Fiifaan, jag höll på och dog igår när du skickade bilderna. ( det är såhär att hon ramlade lite på väg hem från jobbet igår. Jag fick två fina mms med en helt nerkladdad, dyngsur och lerig rumpa och lika skitiga ben.) Sötnos!

Sköt om Er alla och hoppas att ni får en trevlig kväll. Fialotta, ha så roligt på klassfesten ikväll! Rock on!



Jag på möhippan. En riktigt bra anledning till att bli nykterist.



söndag

hej.

idag är det ingen bra dag. orkar inte skriva och orkar inte tänka. ska bara fokusera på att ha mys med barnen och S.


glögg och pepparkakor

Nu har jag tapetserat lite i barnens rum, men det blev så fult! Lär in på farsans jobb på måndag och köpa gipsskivor och spackel. De stackars små barnen ska inte behöva stå ut med min misslyckade makeover. =(  Min fina man fixar lite provisorisk lagning på fönstren som gått sönder. (snaaart ska vi byta, snart! LÄÄNGTAR!) Och barnen.. de busar och river och stökar och har hur kul som helst. LÖRDAGSGODIS!!  

Ikväll kommer min lillebror och hans fruga och en polare till dom. Vi ska baka pepparkakor och dricka glögg. Det ska bli så roligt, barnen är helt pepp och karln min har till och med köpt marshmallows som vi ska grilla i öppna spisen. hehe gött skit! Kanske någon öl slinker ner oxå. Inte för mej såklart, jag dricker ju inte alkohol.

Eftersom jag ändå skrev det nu så är det lika bra att förklara varför. Nån vecka efter bröllopet drack jag nån drink med min svägerska. Vi drack inte alls mycket och jag var inte full eller nåt, men på natten när jag skulle sova fick jag en sådan ångest. Jag kunde inte andas och tusen miljoner tankar snurrade i huvudet. Jag försökte tvinga mig att somna men det gick inte, ångesten blev bara värre och värre. Det kanske hade med alkoholen att göra, kanske inte, men jag vill aldrig känna den känslan igen, ALDRIG! Och sen känner jag att jag inte behöver dricka för att ha kul. Såklart det kan vara gott med ett glas vin, men det finns så sjukt mycket goda alkoholfria viner med. Och ett plus i kanten med att vara nykter är att man aldrig behöver vara bakfull och dimmig i huvudet dagen efter festen. Och en sak till, jag klarar inte av att inte ha kontroll när jag är ute på krogen eller på fest. Jag vill kunna sätta mig i bilen och köra hem precis när jag vill. Jag vill inte vara beroende av någon annan för att ta mig hem.
Med detta sagt menar jag inte att folk som dricker är sämre, har mindre kontroll eller måste bli bakfulla, men JAG har det bättre utan alkohol. Det är inte ett livslångt val jag gjort, jag kommer säkert dricka nångång i mitt liv. Men nu, i detta skede av mitt liv, har jag valt att avstå alkohol helt. Förresten så är jag tillräckligt fläng när jag är nykter, så varför förvärra det? =)
Om ni undrar varför jag skrev värsta utlägget om just detta så är det för att folk verkar ha så sjukt svårt att förstå och respektera ett nej. Hela tiden hör jag: "ta baaara en då!" "men bara EN grogg, det är ju bara en" "men ett halvt glas vin då?" DRICKER DU INTE? VAFAN GÖR DU HÄR DÅ?!" Det börjar bli ganska uttröttande. Så, nog om detta.

Mamma, du var så gullig när du ringde idag! Självklart ska jag hjälpa dig med sotningen. =)

Idag åkte jag och min värmländska till en kompis. Hon har en affär där hon säljer indiska kläder, smycken, inredning, rökelser... allt möjligt från indien. Så jävla mysigt och fint! Vi kutade runt och pillade på allt vi såg och gumman min shoppade loss som tusan! Bra det! Sen plockade vi upp en annan brutta och så körde jag dom till en helkväll med massa roligt folk och party. Hoppas ni får det superkul ikväll flickor! Sen bar det av hemåt för mig. Karln min var så gullig så han hade barnen, de städade och gjorde så fint hemma. Helt underbart att komma hem!

Vad ska ni göra ikväll? Party eller mys?

Kolla vad min största lilla skit har lärt sig skriva alldeles själv:


systeryster

hur vi kan ha samma gener, det är nånting jag inte kan förstå. Hur kunde du bli så smart och teknisk? Jag fattar inte! Eller är det jag som har missat att vi lever på 2000-talet och att man ska kunna datorer? Jag fattar verkligen ingenting om nånting. Och nu håller jag inte på att "sell myself short" för det är verkligen sant.  Du guidar mej genom uppsatser, livsfilosofier, jobbansökningar, barnuppfostran, kompisrelationer, och sen datorn oxå! Och det var inte ett litet dataproblem jag hade nyss. Jag sitter ensam, med lugn och ro och blir hysterisk för inget fungerar. Så jag ringer upp dej, du sitter och pular med julklappar, har två busungar hemma  (som vill leka med hummermaten) och lyckas ändå guida mig, via telefonen, så hela mitt dataproblem blev löst på mindre än en timme. Shit pommes. Som jag skrev i din blogg: den där medaljen borde du verkligen få.  TACK SOM FAN, SYSTERYSTER! du e bäst.

heej bloggen!

Gud, jag har inte skrivit sen i förrgår! nu lär jag ju ha hur mycket som helst att berätta.

Nu ska vi se, igår åkte jag till skolan och pluggade. Sen blev det lunch m U och I. Efter det vidare mot dagis och plocka upp barnen för att sen åka och hämta den lilla värmländskan som vi har längtat efter!
Raka spåret hem till oss och mysa och leka, äta kvällsmat och slå på bolibompa. Natta små barn och dricka en skvätt kaffe. Bryta ihop lite, tröstas av de bästa. Sen ut i lillstugan och garaget och logen och stallet och alla jävla utrymmen och leta efter skrot man kan sälja på tadera. Vi höll på till halv två i natt. Satte ut allt möjligt grejs till försäljning.
Upp med barnen i morse, äta, mysa kramas, köra till dagis, skjutsa hem värmlänskan till linda. Åka på möte, prata prata, prata. Vidare till skolan, göra prov. Stressa till dagis och hämta barnen. Hem och måla och prata om hur dagen varit. Öva lite matte med M. Mormor kommer förbi med finfina täckbyxor till grabbarna grus, tack för hjälpen mamma! :)
Och nu springer jag mellan datorn och spisen. Inte lätt att blogga och steka pannkaka samtidigt.

Hur har ni haft det sen sist?

puss och kram!

bästa låten

tänker så mycket på mej och min man när jag hör denna, texten är så fin och bra. Lyssna, läs och njut.

http://www.youtube.com/watch?v=j0J8qvRawNg&feature=related

It's good to be here, long time no see my dear
I took the run out to the road to find a way
But the loneliness broke into tears
I believe I was wrong but baby
now I know your love is not a thing
You throw out in the cold and walked away
I'm so sorry, please say you forgive

Close your eyes baby and lend me your finger
Together we walk out as one
No lonely nights, broken promises or fights will
return anymore

I remember a time I believe was fine
But inside my heart broke down in two
Something inside starts to burn like a fire
And I knew it was you

We're broken and damned
But together we'll find a way
And no longer shall hell awaits
We will seek all the light in the day
Cause forever our love will breathe

Close your eyes baby and lend me your finger
Together we walk out as one
No lonely nights, broken promises or fights will
return anymore

I remember a time I believe was fine
But inside my heart broke down in two
Something inside starts to burn like a fire
And I knew it was you

We're broken and damned
But together we'll find a way
And no longer shall hell awaits
We will seek all the light in the day
Cause forever our love will breathe

We're broken and damned
But together we'll find a way
And no longer shall hell awaits
We will seek all the light in the day
Cause forever our love will breathe

skolan

Nu sitter man och pluggar, tänker och funderar
undrar hur bra i skolan jag egentligen presterar.
Det känns som jag ger det allt och lite till
kommer jag gå ut med bra betyg? jag vill, jag vill, jag vill!
Det känns bra att bli nånting, men lite läskigt ändå...
kommer bli tomt utan skolan, men kul att få jobba på.
Klassen, mina tjejer, jag är så glad att jag träffade Er,
Vad duktiga vi varit! Lycka till till Er som ska plugga mer.
Jag kommer verkligen sakna B***l, L**e och K******a,
mina bästaste fröknar, ni är så bra och fina.
Ni delar med Er av kunskap, fakta och erfarenhet,
att lyssna på Er är nåt av det absolut bästa jag vet.
Tack för att Ni hjälpt mig att bli den jag är idag,
jag växer i sinnet och trivs med mig själv, ja det gör jag.
Så tack till mina fröknar och klassen OM5,
Nu blir vi USKOR tjejer, nu visar vi dem!


youtube

kolla in tjommen jag hittade på youtube nyss. Han har tagit en bild på sig själv varje dag i tre år och gjort det till ett "bildspel" för att se ur han åldras och förändras. Helt sjukt. Men cool idé! Fattar inte hur han lyckas ha exakt samma min på varenda jäkla bild. Galet.

http://www.youtube.com/watch?v=sPxMbVMJDY4

trötter

guud vilken seg och trött dag detta har varit! En riktig söndag... tv, pizza och slappa hela dagen. Skönt det. Ibland förtjänar man att bara ta det lungt. Och barnen gick med på det oxå, de har varit supermysiga idag.

Idag har värmlänskan kommit till bygden igen. Nu jävlar gumman, ny vecka, nya hyss! =)

nu ska jag se på miami ink och drömma mig bort i tatueringarnas land... mmm, lovely tattoos!


min senaste tatuering; ett L för mig, ett S för karln och vårt bröllopsdatum. (på insidan av handleden)




och inga moralkakor nu. Jag har själv valt att göra denna och alla mina andra tatueringar och det kommer garanterat bli ett dussin till innan jag är färdig, så ingen idé att gnälla. Min kropp, mitt val. =)

sunday, bloody sunday

vissa dagar vill man bara ligga kvar i sängen. Det kan finnas så många olika anledningar til varför man vill ligga kvar i sängen hela dagen. Kanske man har en alldeles underbar person med sig i sängen som gör att man vill kramas och mysa under täcket hela dagen. Eller så har man sina gosiga små barn i sängen och man vill ligga kvar och kolla på tecknat och busa hela dagen. Eller så är man bakfull och har fylleångest och vill gömma sig hela dagen. Eller så har man fått höra nånting jävligt och vill bara ligga kvar och försöka bearbeta och glömma det hela dagen. Som sagt, det finns många olika anledningar...

Ibland är livet underbart, ibland är det skit. Den enda som kan påverka det är DU själv. Fatta beslut och gör val som du kan leva med och stå för. Tänk efter. Väg fördelar mot nackdelar. Ta för dig, men trampa inte på någon annan. 

Jag har gjort många misstag i mitt liv. Men man lär sig, man gör inte om samma misstag två gånger. Inte om man vet vad som står på spel. Det viktigaste i slutändan är att du står ut med dig själv och de val du gjort. 

Jag utmanar Er att idag fatta ett beslut/göra ett val som ni kan stå för och gör Er stolta över Er själva.
 
over and out

 


fialotta

här kommer det fia, läs och njut!


Det var så kul att mysa framför teven igår,
du var sjukt snygg, speciellt m knuten i ditt hår.
Vi skrattade, tokade och sjöng med i sångerna,
men det får inte gå så lång tid mellan gångerna.
Vi behöver en stor dos av varandra då och då,
men nu på sistånde har faktiskt doserna varit för små.
Nu får vi rycka upp oss och anstränga oss lite mera,
för att ebony and ivory åter ska existera....
Alla roliga stunder, de mins jag i detta nu,
som när T ubrast: Titta Fia, där är du! =)
Eller som när du byggde ett litet nattatält i min säng,
kände jag dig inte bättre skulle jag trott att du var bäng.
Eller som när vi planerar "vad kör vi för stil idag?",
"du kör med converse, klackarna har jag"
skratta, fika, ragga, toka, flamsa, flumma
Det är du och jag det, å vi är inte dumma!

De senaste bilderna jag lade ut kanske inte var så flotta,
här kommer några mer rättvisa på lilla fialotta.















sömnlös natt

huvva vilken jobbig natt detta blev. Somnade inte förrän halv fyra och fick slå upp mina stora blå kl 06.25 för då skulle två barn ha dansuppvisning bredvid mitt huvud. jippi!

Igår kväll hämtade jag en fia och så hade vi bullar-the-och-idol-kväll efter att vi lagt barnen. Det var supertrevligt. Karln min försökte jag skicka iväg på galej, tyckte han skulle få gå ut lite och ha kul, men han var så trött så han slocknade före 23. Iaf så när idol och fredag hela veckan var slut så trodde jag att jag skulle tvärslockna i fåtöljen, men fia hade andra planer. Hon var pigg som en lärka och ville inte sova. Så jag skjutsade hem henne, med några stopp på vägen. Lillebror hade ju överraskningsfest för frugan sin så vi var dit och sa hejja. Söta dom är. Men det slutade med att storasyster fick säga åt folket att gå hem, lillebror mådde inget vidare (måste varit maten, hehe) och de ville gå och sova och mysa. Det vara bara fyra, fem pers där så de gick så snällt. En av töserna tog jag med mig i bilen, inte ska hon vara ute själv så sent på kvällen. Hon fick följa med när jag körde hem fia och sen bar det av mot mina trakter, ty det visade sig att jag och tösabiten bor grannar. Så nu fick hon skjuts ända till dörren. Bra det  Jag är mamma åt alla. =)

När jag kom hem trodde jag att jag skulle vara lika trött som innan, men icke. Jag låg ett tag och försökte sova men sen gav jag upp. Datorn fick ligga imitt knä och jag kollade systers blogg, värmländskans blogg, och massa andra bloggar. Sen när jag tröttnat på det blev det flashback skvaller i några timmar. Alltid kul att läsa skvaller och spekulationer om våra kära kändisar.

När klockan hade passerat tre kände jag att det äntligen började svida i ögonen, YES YES! Jag plågade mig vid datorn några minuter till så jag verkligen skulle bli kanondödstrött Det funkade, jag somnade som en stock.
Tre timmar senare: MAMMA: MAAAAAMMMMMAAAAA! MAMMA! VAKNA MAMMA! KOLLA VAD VI KAN DANSA SNYGGT! KOLLA DÅ MAMMA! KAN DU DANSA MED OSS? 

underbara barn! Vad vore det att vakna till total tystnad?


gjorde en liten fotoshoot på fia igår... =D




IQ

haha, gjorde ett test på mensas hemsida. kolla resultatet:

Din IQ beräknas vara

Lägre än vad det här provtestet mäter
 

bra där....


test

gjorde ett reflextest på internet, ganska snabb var jag väl? hur snabba är ni? kolla på: http://www.testportalen.se/reflextest.php

Testa dina reflexer. Klicka på "start" för att starta testet. Tryck på stopp när rutan byter färg till röd!

Din reaktionstid var: 0.391 sekunder. Helt ok!

Din snabbaste reaktionstid hittills är: 0.265 sekunder


baka baka liten kaka

godmorgon!

Uscha, idag ville man ju inte vakna.. Snacka om grått och mörkt och ruggigt!  Men men, det är väl bara att stå ut.

idag kommer det nog bli en lång och tråkig dag. Min fina värmländska har åkt hem till sitt och kommer inte tillbaka förrän på söndag. =( Min karl jobbar och direkt efter jobbet ska han följa med grannen och hämta nå möbler. Min mamma är i sommarstugan, min pappa jobbar, min syster är tvåtusenmiljoner mil bort och min lillebror träffar nog inte mig frivilligt. Och bara för det så är jag och barnen så galet sällskapssjuka. Men vi får baka en kaka istället och göra lite myspicknick i tv-rummet. Men vad ska vi baka för nåt?  Kanske en kladdkaka... eller fluffins? eller en rulltårta? ska fråga barnen.

samtal med min yngsta son nyss:

T: nananaaana, lallaaala... Mamma!

Jag: mmm, vad är det älskling?

T.. visst sjunger jag fint, mamma?

Jag: ja, jättefint! Vad är det för sång?

T: Men mamma, det är ju den om kaninen!
 
Jag: ja just det, det är det ju. Vad fint du sjunger!

T: jag vet, visst är jag snygg när jag sjunger mamma?

Jag: Ja, det är du verkligen!

T: Visst blir du kär i mej mamma?
 
Jag: såklart! Det är jag hela tiden!
 
T: jag vet.


Självförtroendet är det inget fel på, hehe... =D

god natt


Tack för alla fina, peppande kommentarer ni skriver. =D Ni är för rara, hela högen!

Mamma, jag och barnen är lediga imorn så ring om du vill hitta på nåt. 

Natti natti allesammans! puss och älsk!  


prins john

jag ser ut som prins john på handen. Alltså, han den elake i robin hood.
Ni vet, i den tecknade disney-versionen så klär robin hood och lille john ut sig till spådamer och rånar prins john i hans kärra. De stjäl hans diamanter i ringarna så det bara är tomma ringar med hål i kvar.

Så ser min vigselring ut nu. I.a.f. så är det ett mycket fult hål i den. På badhuset igår trillade en diamant ur.... Jag sörjer verkligen den diamanten.
Och mitt i all sorg börjar jag undra hur bra kvalitet det är på vigselringarna nu för tiden. Ska det vara så att man tappar en diamant efter bara tre månaders användning? Antar att ringarna håller lika länge som de flesta äktenskap nu för tiden... hehe...

Iaf så var jag ju i skolan idag. Det gick utmärkt, klarade redovisningen galant. =D
Efter lektionen så bad fröken mig stanna kvar. Hon frågade lite hur det var och så. Hon vet att det har varit lite mycket i mitt liv sista tiden. Sen när vi pratat klart så sa hon att jag har växt så mycket under skolans gång. Alltså, inte på längden nu, haha, utan intellektuellt och så. Hon sa att jag är vuxen nu. SHIT! Det var det finaste,... Jag tackade henne för betyget jag fick på etikkursen (MVG) och hon sa att den enda jag ska tacka är mig själv. Och om det var någon som förtjänade ett MVG i den kursen så var det jag. Ni kan väl räkna ut själva att tårarna rann på mig... 

Jag börjar trivas med mig själv, för första gången ever.



redovisning

guten morgen!

har ni sovit gott?

Idag ska jag till skolan igen. Denna gång ska vi redovisa en apparatur från praktiken. Jag har valt goldmanntyckmätaren. Den använder man för att mäta trycket i själva ögat. Så nu vet ni det. =D

Igår åkte ju vi till badhuset m barnen. Det blev lite kravel först för vi kom dit kl 11. Tre peppade, badsugna och vilda barn som stormade mot entrén... När de ryckte i dörren var den låst! Badhuset öppnade inte förrän 14, SHIT!! Men jag och min värmlänska skötte det snyggt. Vi övertalade barnen att vi skulle käka lite innan, så det bar iväg till pizzerian och sen hem hit en vända för att döda lite tid. Barnen var så duktiga och inget gnäll alls. När klockan närmade sig 14 så packade vi in oss alla i bilen igen och for dit. Jäklar vad kul vi hade! Plaska, bada, leka, skratta, simma, hoppa, busa, kramas, basta, duscha..... Alla glada oh nöjda.

Sen när min kära man kommit hem från jobbet så tog han barnen, så jag fick följa med lillebror och handla lite presenter till hans fruga som fyller år idag GRATTIS GUMMA!!! =D

Nu hinner jag inte skriva så mycket mer, sitter fortfarande i sängen och myser med barnen. Det blev frukost och tecknat här nu på morgonen, mysigt! Men skapligt stressat oxå Barnen ska vara på dagis om 20 minuter och ingen är klädd och klar. Men orka stressa när man bara vill mysa ner sig med två underbara små och busa hela dagen. MII!

puss och kram alla mina fina! Hoppas ni får en bra dag!




jag kanske är liiite smart ändå....

Namn: Lina
Ditt totalresultat:
119
Resultatkategori: Övernormal
Grattis till fullföljandet av IV-testet.
Klicka på "Skriv ut" i din browser, om du vill spara ditt testresultat.
 
Totalresultat
 
  

    
 
 
 
  Du fick bättre resultat än 89 % av populationen.
 

köket då! =)






fint kök!

god morgon världen!

Fasen vad nöjd jag är med allt idag! Min fina värmländska och jag gjorde om i mitt kök igår. Vi målade, sågade, tapetserade och målade lite till, och sjukt bra blev det! Ska lägga ut bilder senare idag så ni får se.. Tack gumman min, vad skulle jag göra utan dej? =D Det roligaste var ju att vi skulle egentligen ha en myslunch och kolla på film, men vi blev så fixiga av oss, så vi drog med barnen, hämtade lilla J och åkte hem och fixade. Haha, som att det inte räckte med två barn när man ska tapetsera och fixa, nej nej, det blir ju mycket mer sport om man har tre vildar att underhålla. Men de var så snälla, M, T och J. Gullungar! Förresten så tror jag att jag har råkat få en dotter, för J kallade mig för mamma hela tiden igår. Gulle! =) ( Nej, varken jag eller min värmlänska är mamma till J, men den riktiga mamman har opererat ryggen lite så nu är värmlänskan stand-in-mamma och jag är väl kanske tredje-reserv-mamma då ).

Idag är jag ledig och barnen likaså, vi funderar på att dra med oss värmländskan och J till badhuset och plaska lite. Skulle vara superkul!

Fialotta, hur går det på praktiken på mitt jobb? Hälsa alla tjejerna och krama alla de gamla från mig. Vill dit och jobba igen snart! Hoppas du trivs bra gumman och att de är snälla mot dig. Annars kommer jag och räddar dig. Deit vejt dou!

puss kram, håll utkik efter köksbilder i eftermiddag!




lilla lillebror! ring om du ville ha hjälp idag. I´m all yours efter kl 16!

plugga plugga plugga

ibland är det så tråkigt att plugga! speciellt när man blir avbruten hela tiden. har gruppskrivning imorgon på en massa olika sjukdomar. Jag ska kunna symptomen, utvecklingen, behandlingen och mycket mer om alla dessa sjukdomar. Det är bl.a. struma, typ ett diabetes, stroke, hjärtinfarkt.. och sen ska vi kunna allt om desinfektion och stelilisering, diaslysbehandling och om människans fortplantningsorgan. PUH!! mycket där. Har försökt plugga hela dagen, men telefonen ringer, folk kommer hit, och när den ena har åkt så kommer den andra. haha, får väl se det positivt, Tur att nån vill vara med mej. =) 

Hur har Er dag varit? 

puss kram!

 


gratis mode

Hejja gott folk!

Nu är det så att jag har hittat en sida igen med masa bra erbjudanden där man kan samla poäng. Okok, jag vet att jag tipsade mina nära och kära om en sådan sida för ett tag sen, men den var kass. Det var omöjligt att samla poäng för man fick så få för varje erbjudande och värvning. Men på den här sidan får man massa poäng och det går fort att samla ihop! Gratis mode heter sidan. Man kan få presentkort på trisslotter biobiljetter, vero moda, kicks och en hel del andra ställen. Så kom igen nu, klicka på länken och samla poäng! För vem vill inte ha presentkort på kläder lixom? =D

www.gratismode.se/?c=2619

puss så länge!


slut på helgen

shit pommes vad fort en helg går... fattar inte. Imorgon är det tillbaka till vardagen igen, fast nu kommer det bli skoj som fasen för jag ska till skolan på tisdag. Sista tre veckorna nu och sen tar man studenten, för första gången! Jag kommer verkligen bli nånting!! Visserligen blir jag bara uska, men det är faktiskt ganska så stort för mig.
Det är inte bara jag som blir färdig uska om tre veckor, det blir ju min fina värmländska oxå. Du är så duktig gumman. Men fasen vad jag kommer sakna klassen och lärarna...

Minns ni frågan jag fick av min äldste lilla buse i morse? Om inte så står den med i förra inlägget. Iaf så har det fortsatt med konstiga, kluriga, kloka frågor hela dagen. T.ex. om maten åker ända ner till fötterna när man äter, vad ordet vacker innebär, varför man säger vurpa när nån har ramlat, om det finns människoätande barn i sverige.. o.s.v

Sjukt roligt är det... att försöka förstå vad som rör sig i de små huvudena.  underbara barn!

Förresten så vill jag tacka syster, mamma och moster för att ni lyssnade, peppade och hjälpte mig med jobbansökan jag skckade iväg i veckan. Ni är för rara!  Håll tummarna för mig nu.... =D

nu ska jag mysa lite med mina tre killar. Natti natti på er, puss kram!





morgonmys

godmorgon sverige!

Har ni haft en bra helg och har alla sovit gott?

Grattis till alla pappor idag! grattis som fan till min världsbästa pappa, du är så bra! Och grattis till min man från barnen. Middagen fixar vi till dig ikväll, baby...

Igår var jag faktiskt iväg en sväng. Första gången utanför dörren sen i onsdags, skönt som tusan att komma iväg lite. Åkte till min söta fia och hade myskväll, sen hälsade vi på hennes bror en vända och sen skjutsade vi in några bruttor till krogen. Följde med in en vända och kollade läget. Dansade några steg oxå. Det var trevligt, men jag har aldrig sett så lite folk på krogen nån gång. Jag och fia kom på en sak. Alla killar, och jag menar verkligen ALLA killar, som var där såg ut som taskiga kopior av min stilige lillebror. Alla hade spretigt hår, rutiga kortärmade skjortor och halvslintna halvpösiga jeans. Visste inte att det var så inne med den stilen.... Jag är så van att se lillebror i såna kläder och jag kan säga att ingen "bar upp" det lika snyggt som honom. Du är snygg du P. Måste du ha fått från dina systrar... =)

Just precis nu i denna sekund fick jag en fråga av min äldsta son. Han frågade varför det ska vara två pungkulor i en pung. Vad svarar man på det? Han frågade oxå lite oroligt om dom kommer trilla ur och om luften tar slut i pungen då. Tänk vad mycket tankar som snurrar i de små huvudena. Jag vill alltid ge dem ettt pedagogiskt och genomtänkt/vettigt svar, men ibland blir det så svårt... Gullungar!

Tack för igår fialottalök! äääntligen hann vi ses en vända iaf! =D

Och min värmländska, kommer du till mej snart? Vi har ju bara några få mil mellan oss nu. Ring om jag ska hämta dej!



 

Nu ska jag bygga en robot! puss och kram mina fina!

tre månader som gift

vad roligt!
jag började tänka så mycket på vårt bröllop och hur det känns att vara gift. Satte mig ner en vända och kollade på lite av bröllopsfotona och som ni ser så har jag lagt utt några nyss. Men kom precis nu på att idag har vi varit gifta i tre månader. Vad mysigt! =D Grattis till mej och min snygga karl! Vi e bra älskling.

lite fler bilder:



















mina fina tärnor


storstädning!

GUUD vad duktiga vi är idag!

Magsjukan 'är som bortblåst och rastlösheten är extrem efter att ha varit inomhus och sängliggande så länge. Kom på den perfekta idén om en stoorstädning, och jag fick min vilja igenom!  Hela familjen hjälper till. Barnen städar lekrummet. Mannen damsuger och tokstädar alla sovrum och jag rensar alla garderober. Fasen vad duktiga vi är! Det kommer bli så skönt att komma upp ikväll, till en övervåning som luktar riktigt rent, och bädda ner barnen och oss själva i nyfixade sängar och veta att det är rent och fint överallt.  Weee! tänk att städning kan göra så sjukt mycket för välmåendet.

Skulle behöva städa mej själv rejält efter allt nu oxå. Ska ta en lång dusch och skrubba mej och göra hårinpackning och raka alla ställen som behöver rakas (skulle behövas en röjsåg känner jag). Sen ska jag bara njuta av mitt rena hem, mina galet gosiga barn och min sjukt snygga man.

Vad ska ni hitta på idag? utgång eller hemmakväll?

Puss och kram mina vackra!


kass bild, men titta vilket snyggt brudpar! Som systeryster sa; "vad kul det ser ut att vara att gifta sig!"



karin olofsson

Hej igen.
Jag satt och spanade runt lite på olika bloggar för ett tag sen och hittade en tjej som frågade om den rätta åldern för att skaffa barn. Sjukt mycket folk har kommenterat och det är spännande att läsa allas olika åsikter. Iaf så skrev jag oxå en kommentar som karin svarade på i mitt förra inlägg och jag svarade ånnu en gång. Tycker hon är en sjukt vettig tjej som täker efter och har bra funderingar. Så jag skrev det och lite till och nu valde hon att publicera min kommentar i sitt senaste inlägg.  Rart av henne. =)

Iaf, kolla hennes blogg och berätta om era erfarenheter/tankar kring att skaffa barn. och kolla såklart resten av hennes blogg. grym brud.

http://karinolofsson.blogg.se

over and out

lite bilder från halloweenhelgen

bullarna vi bakade till min praktikplats:




klippt och klistrat lite...


hejdå sommar, hej vinter





underbara barn

idag är det nästan värre än igår. Kände mej ganska pigg igår kväll så jag trodde att jag skulle vara frisk idag, men icke. Allt tog om från början igen, blä!

Barnen är hemma idag för de är så förkylda och så vill jag inte skicka dem till dagis när vi har magsjukeviruset. Iaf så är det inte så lätt att ta hand om två barn när man kräks var femte minut. Men de är så duktiga. T har precis diskat, helt och hållet på eget initiativ. M har bäddat ner mej i soffan med täcke och kudde. Och nu sitter vi alla tre och kollar på barnkanalen. Jag är så bortskämd. Det har inte varit ett enda tjafs eller bråk på hela dagen och de är lugna som filbunkar.

Eftersom de är så duktiga och mysiga och empatiska så belönade jag dem med lite godis som mannen min hade gömt i skafferiet. Gissa om lyckan var total, det är ju inte ens lördag! Gullungar.

Nu ska vi kramas lite, skriver mer ikväll.


uscha!

inte nog med att man har tidernas influensa, nu har jag åkt på magsjuka oxå. blä! har spytt och spytt och spytt hela dagen. kramp överallt. Men lika bra att ta alla sjukdomar på en gång så jag har det överstökat. Tycker synd om barnen och S som har magsjukan framför sig. Mina stackars killar... men jag ska ta så bra hand om dom... Nu orkar jag inte skriva mer. Natti och puss..


mina underbara







förkyld!

huu vad förkyld jag är! har varit det hur länge som helst nu och det går fanimej aldrig över! Småskitarna oxå, stackarna.. De snörvlar och hostar och kravlar. Mammas småfisar... Men idag var de inte såna underbara småfisar. Bråk coh slagsmål varannan minut. Total trots och rastlöshet. Men inte så konstigt kanske, de har varit dundersjuka och mest varit inne, det börjar nog bli ganska tråkigt nu.  Men en rolig sak som hände idag var när jag ritade med barnen, då sa min yngsta fis att han ritade jävlar! Jag blev helt ställd och frågade lite fint vad han menade.. Det tog ett tag att komma fram till vad det egentligen var han menade och han var inte så imponerad av min obefintliga förståelse för hans uttal, men till slut kom vi fram till att han ritade rävar. Sjukt sött!

Efter en dag hemma med barnen så blir det tillbaka till praktiken i morgon igen. Sista veckan nu. Både skönt och sorgligt. Jag trivs verkligen där och har det toppen så lite tråkigt blir det allt att sluta. Men skönt att kunna börja jobba på mitt vanliga ställe igen och att till och med få lön för arbetet. weehoo! Har inte varit på mitt jobb på skitlänge och saknar både personal och boende... miii! Men snart är skolan slut och då blir det jobba av! Fan, jag kommer sakna skolan med, älskar mina lärare. De är de bästa lärare man kan tänka sig, helt underbara. Skulle kunna läsa samma saker om och om igen bara för att få vara kvar hos dem och lyssna på all deras kunskap och erfarenhet...

Sandra darling, snart kommer du till mej! Jag läääängtar! Vi ska göra så mycket roligt med barnen! pulka, bada, fika, baka, mysa, sladda, kramas och leka! Du å jag gumman... du å jag.. Älskar dej skrota mi!

Nu ska vi käka lite innan bolibompa. Puss på er alla!

rooligt!

Hello!

Hoppas ni har haft en sjukt bra halloween! Mycket godis och bus? Är det nån av er som har ätit pumpapaj nån gång? Är så nyfiken på hur det smakar....

Igår tog vi igen allt vi missade i fredags. Det blev pyssel för hela slanten. Jag lägger ut lite bilder senare. Och efter pysslandet kom lillebror och hans fina och käkade lite göttgött med oss.

Sen bar det av till R*****K. Jag, min karl, båda barnen, lillebror och hans brutta åkte och bowlade. SJUKT KUL! Men helt seriöst, jag fick stryk av båda barnen... Tror jag fick ihop 28 poäng på ett helt spel. Haha, illa som fan. Och lillebrors tjej, den sketans lilla räkan! Hon sa i bilen att hon inte kan bowla och att hon är så dålig på det, MEN hon fick in strike efter strike hela tiden och vann över oss alla. Hon är ju grym! Sicken brud! =D Vänta du bara gumman... =)
 
Ja jävlar, vilken rolig kväll det var. Sen kom grannen och hämtade S. (vi fick inte plats alla i våran bil)  Jag och banen körde hem lillebror och tjej. På parkeringen vid affärn fick jag en snabbkurs av brorsan i att vänsterbromsa och att styra till en sjukt snygg svängsladdning. Barnen jublade i baksätet och brorsans tjej satt alldeles tyst och blundade. wiie!

Barnen somnade i bilen på väg hem så när vi hade bäddat ner dem och pussat dem två miljoner gånger var så kröp vi ner i våran stora sköna nya säng. Jag titttade på nåt otroligt tråkigt på teven och S satt inte helt otippat med datorn i knät....

Vad ska vi hitta på idag? Några idéer och förslag på hur man förgyller en kall snöig söndag?

good morning

Hejja

huvva vad trött jag är! mina vilda killar har varit up and shining sen 05.45...

Vilken hit min häxsminkning och myskväll blev igår då... NOT! Barnen och S kom hem, jag hade gömt mig. När de alla hade satt sig i soffan så smög jag fram och lät som en katt på tjack och tyckte att jag själv var en utmärkt halloween-underhållning. Det tyckte inte barnen. T blev så rädd så han nästan fick ett krampanfall och M blev skitsur och skulle knuffa bort mej men råkade slå till mej rakt över näsan. skönt.
Så sminket åkte av och jag tog ett djupt andetag. Över till pysslandet, hade förberett lite i köket. Först hade jag tänkt att vi skulle gröpa ur en pumpa och ställa ut den på trappen med ett ljus i. Sen skulle vi klippa ut lite pappers-spöken som vi skulle hänga upp i fönstren. Och till middag skulle jag servera gröna döskallepannkakor... Men, först ville barnen se bolibompa och det fick dom, då hann jag förbereda lite till för vår mysiga uppesittarpysselkväll. När jag kom upp för att hämta busarna så hade T somnat skönt framför teven och M var inte alls på humör för nånting. Han ville bara krypa upp i mammas famn och kela.... Väldigt mysigt såklart, men tänk vad mina planer gick i stöpet. Så 19.20 sov båda barnen, S spelade poker på datorn och jag kollade på Dr. Phil. Spännande fredagskväll va? Tar nya tag idag, mycket som ska pysslas klart innan kvällen.



Halloweenhäxan:


RSS 2.0