påsk

Idag ska mina små kärlekar till stora lokalen med dagmamman, där är dom varje onsdag tillsammans med andra dagmammor och deras dagbarn. Dom är ett helt gäng faktiskt och det är kul. Lite extra mycket bus och lek blir det.

Eftersom det är skärtorsdag imorn så ska dom ha påsklunch i lokalen idag, alla barn ska vara utklädda. Tanken var från början att alla barn skulle vara påsk-utklädda, d.v.s som påskkärringar eller påskgubbar, men det ville inte barnen så det blev fri utklädning istället. Jag trodde att mina barn skulle vilja vara två påskgubbar, men ack så fel jag hade. T är batman och M är liemannen. Gulligt. :)

Snart ska vi packa in oss i bilen och åka dit. När vi har lämnat barnen så ska D på möte, sen när vi hämtat dom så ska jag på möte. I eftermiddag kommer två kompisar och hälsar på med en hund som hector ska få busa lite med, men jag tror att D får fixa det. Jag och barnen åker nog upp till mamma och pappa och spenderar natten där...

Nu måste jag skynda mej att göra mej klar.






mycket

Det är så många beslut som ska fattas. Hur vet man att man gör rätt? Vissa beslut som man tar förändrar ju ens liv för all framtid, och ibland inte bara ens eget liv... Hur ska man göra för att få det man förtjänar och mår bra av, utan att samtidigt trampa över eller hämma någon annan?

Jag är så rädd för att göra fel, misslyckas. De jag älskar måste ha det bra. De måste vara lyckliga, det är det viktigaste. Men, och det är ett stort men, ska jag se till att alla som jag bryr mej om har det bra och är lyckliga till priset av att jag själv blir olycklig?

Kommer jag sitta när jag är 75 och ångra besluten som jag tog i mitt liv? Kommer jag ångra all skit och kaos som vi går igenom nu för att ge barnen trygghet och stabilitet? Eller kommer jag ångra att jag inte stod på mej mer och kämpade ännu hårdare? Kommer jag ångra att jag och barnen inte byggde upp ett liv själva efter all kaos som var? Eller kommer jag ångra att jag, av rädslan för att ännu en gång bli sårad och åsidosatt, lämnade någon som jag verkligen älskade?


Det är mycket tankar som snurrar nu. Många beslut som ska fattas. Tro nu inte att jag har brytit ihop helt och är ett vrak, det är jag verkligen inte! Jag är fortfarande jag och jag älskar mitt liv. :) Behövde bara skriva av mej lite om allt som pågår.




Önskelista

Här är lite saker som jag önskar mig just nu. Tänk om man kunde bli stenrik och shoppa loss lite.


En elvisp. Det suger verkligen att vispa grädde med en gaffel. ^^



Sjukt snygga skor från iron fist. mmm, i love!










Bikini från iron fist.





Kakfat. MIIII! vill verkligen ha ett kakfat.




Kakformar vill jag oxå ha, så jag kan börja baka igen. Saknar det...


woho

Hej!

Idag har det varit en fantastisk dag. :)

Jag startade dagen 05.30 när jag klev upp och gjorde mig iordning för jobbet. Poppade massa bra musik i bilen på väg dit och blev så pigg och pepp. När jag kom fram till jobbet stod det på tavlan att jag skulle vara på sal-sidan idag och jobba, där har jag aldrig varit så jag blev lite nervös, jag är ju så van vid iso-sidan nu. Men det gick så jäkla bra och det var en sån rolig dag. Jag jobbade med en tjej, vi kan kalla henne tjejen. Hon var så rolig och glad. Vi flängde runt hela lasarettet med patienter och skojade och skrattade hela dagen. En patient sa till tjejen att hon var som en frisk vind som kommer in i rummet och gör hans dagar lättare, och det stämmer verkligen, hon är toppen! Fler såna människor borde det finnas i vården. När man jobbar med nån som är så glad och rolig så går dagen så himla fort och allt flyter på bra. Några anhöriga sa till oss att vi var så duktiga och charmiga, en i personalen sa att jag och tjejen jobbade så bra tillsammans.


Om ni kunde ana hur mycket jag älskar mitt jobb. Det är verkliegn helt sjukt. Men det beror nog på att jag får göra saker som jag vet att jag kan och är bra på, plus att det är nya utmaningar varje dag och det är så spännande. Men det viktigaste och roligaste av allt är att varje gång jag sitter i bilen på väg hem från jobbet så vet jag att jag har gjort allt jag kan för att ge mina patienter den bästa sjukvården och omvårdnaden. Det finns inte mycket som kan toppa den känslan. Man vet ju själv hur det är att ligga på lasarett. Man känner sig rädd, liten och osäker. Och det gör inte saken bättre om det kommer in nån bitter undersköterska som egentligen borde jobba på ett slakteri... Och om dom bara river och sliter i en och pratar med sina kollegor över huvudet på en, hur känner man sig då? Nej, fy fan. Jag älskar att ta hand om mina patienter och ge dom precis all den uppmärksamheten som dom vill ha, och den bästa vården ever. Jag har hittat mitt kall. AVD 54, mej slipper ni aldrig. :)


Jaja, nu har jag skrivit hur mycket som helst fast jag tänkte att jag bara skulle skriva några rader. Men jag kan gött skriva några rader till.

Barnen och D har varit hemma idag och det verkar ha gått alldeles utmärkt. Pojkarna var så nöjda och glada när jag kom hem. Gulle! Jag är så lycklig, jag har den bästa familjen ever. Längtar tills i maj när vi ska till gbg och bo på hotell, gå på mosterjam och ha en alldeles underbar mini-semester. Jag och mina tre kärlekar...

Igår kväll när barnen hade somnat så fick jag en elegant tatuering på överarmen, det är en massa rosor och två snygga skulls, sen på sidan så är det två korpar men det är bara konturen av korparna ännu, dom får fyllas i med färg senare.  M var så söt i morse, han såg min tatuering och sa: Men mamma, dom där två måsarna ska oxå fyllas i sen va? HAHAHA! Måsar! Gullrumpa!
Och idag när jag kom hem från jobbet så åkte D och hämtade ut ett paket som han hade köpt åt mej, det var en jättefin svart t-shirt med rosa tatueringsmotiv på. NAJS! Han är så gullig, värsta presenten mitt på en torsdag lixom. <3

Nu är D ute och flänger lite med sina kompisar och jag sitter och äter popcorn med mina små änglar, dom ska snart få krypa ner i sängen.

Nej, nu får det räcka för idag, fasen vad mycket jag skrev. Men fattar ni vilken bra dag jag har haft? Wiiie!

pöss!


bla bla bla och lite mer bla

Hello!

Hur står det till idag? Fasen, jag vet inte varför jag är så pigg, men jag bara är det, just nu iaf. Borde vara trött och grinig med tanke på hur den här dagen startade men jag är på strålande humör och pigg som få. :)

Allt började med att jag vaknade 08.58 i morse, hela familjen försov sig och barnen skulle vara hos dagmamman kl 9.00. WOHO! upp och göra frukost, klä mej och barnen och springa ut till bilen, väl ute vid bilen så möttes jag av synen av en igenplogad infart, yay! Fram med skyffeln och skotta några drag.

Sen packade jag in barnen i bilen, men ingen dörr gick att stänga... Alla tre dörrarna som vi öppnat bara studsade upp igen när vi försökte stänga dom. GAAAAAH! In i huset och leta överallt efter en tändare, stress och hets! Hittade en tändare och sprang ut till bilen, där eldade jag på ut av helvete på alla dörrlås-grejer så tillslut fick vi igen dom. PUH! Ringde dagmamman och sa att vi blev sena. Hann gasa på som en dåre i typ två minuter,  sen fick jag såklart en jäkla ford focus med två pensionärer i framför mej. Dom puttrade på i 40, mitt i vägen, nästan hela vägen till dagmamman. Stresslina höll på att explodera.

Framme hos dagmamman gick allt iaf bra, barnen sprang in och hade inte ens tid att säga hej då till mej. När jag skulle åka så hade samma skit hänt med dörrarna igen, fram med tändaren och elda lite till. Sen skulle jag ta en annan väg hem men lyckades såklart köra fel så det blev en omväg på ungefär tvåhundra mil. När jag närmade mej hemmatrakterna så började bilen gå så slött och segt, jag kollade på soppamätaren och den var så långt nere i botten som det bara går... Rullade på ångorna in till bensinmacken och tankade en slant och sen äntligen fick jag åka hem!

Väl hemma skulle jag bli tatuerad, men eftersom vi blev sena till dagmamman så hanns inte det med. :( Lite chill och internetande fick det bli istället. Sen var det dags att hämta barnen igen. D följde med och körde, skönt det. När vi skulle kliva in i bilen igen efter att ha hämtat barnen så hade jag nog lite för bråttom så jag stängde igen bildörren... PÅ MITT EGET HUVUD! Hur jävla dum får man vara?! Fatta att jag är så stressad så jag glömmer att dra in skallen i bilen innan jag stänger dörren! MIII! Smärta... D och barnen tyckte att det var skitkul, men det tyckte inte jag. Örat gör fortfarande ont. 

När vi var hemma igen så stekte jag och barnen pannkakor och det gick bra och smärtfritt. :) När vi satt vid bordet så skulle jag ta en klunk dricka och missade munnen och hällde ut allt över t-shirten istället. Min vita t-shirt som jag precis tagit från tvättställningen. Woho. Bra där Lina. 

Nu har det gått en kvart sen senaste incidenten och jag ska nog inte röra mig mer idag.


hey!

fan vad arg jag blir på vädret! varför ska det hålla på så här? va? GAAAAAH!

Idag har det varit en bra dag. Barnen har spenderat sin första föräldrafria dag hos dagmamman och det gick bra. Sjukt jobbigt när jag skulle åka ifrån dom, M hängde sig fast vi mej och vägrade släppa, han vill att jag skulle stanna där. Han grät och skrek och var helt hysterisk och det var så svårt att gå därifrån... mii... Men efter fem minuter ringde jag dagmamman och frågade hur det gick, då satt han vid dörren och väntade på att jag skulle komma tillbaka. 20 minuter senare hade han glömt mej och lekte för fullt med dom andra barnen. Skönt det. Jag är så stolt över mina små gofisar.

Medan barnen var hos dagmamman så passade jag på att bara lata mej lite tillsammans med D och hunden. Det var så skönt att få två timmar helt utan stress eller måsten. Livsnjut. 
När vi hade hämtat barnen igen så spelade D lite tv-spel med dom i källaren och då fick jag tid att fixa och dona lite. Jag lagade mat och tvättade kläder och fixade. Sen efter maten tog jag mig en promenad med hunden i det överjävliga snövädret. Fy rutti! 

Nu sitter jag och småbusarna och kollar på bompa och äter kvällsfika. D sitter nere i sitt rum och gör sitt ben så fint, så fint. :) Lägger upp bild på resultatet här senare. Men fan vad jag fick övertala honom att våga göra det, jäkla mesiga karlar. "Det gör ju ont..." Klart som körvspad att det gör ont, men snyggt blir det! Och han som gör sånt på andra hela tiden måste ju få smaka på sin egen medicin, höhö... 

Jag försöker oxå övertala karln min att vi ska göra en barnbok tillsammans. Han älskar ju att rita och måla och jag är besatt av att skriva, så det vore väl roligt. Det finns så mycket överkassa skitböcker för barn, dags för nåt vettigt ( och jag är ju vettigheten själv ) så det blir väl dretbra!  Jag har flera olika idéer på vad vi skulle kunna göra. Jaje, så äre.

Näe, mina sköna, nu ska jag läsa lite andra bloggar innan det är dags att natta smågrisarna.

PÖSS!


Såhär elegant var M en dag. Han kom ut från vårat sovrum och hade klätt ut sig "som mamma"


Grattis!

Idag fyller min minsta stora kille 5 år. :) Kan inte fatta att tiden går så fort. miiiii... Tyckte dom var små bebisar nyss. I höst börjar M lekis... Shit pommes.

Iaf så började denna dagen med att M kom och väckte oss vid 06.20 och sa att vi måste gå och sjunga för T. Så vi släpade oss upp och sjöng för lillfisen. Han var så trött, så trött. Men jäkligt nöjd blev han över skateboarden han fick iaf. Hector gillade inte den lika mycket, han ville tugga sönder den. :S

När han hade öppnat sina paket och vägrat äta tårtbiten som vi gav honom på sängen så gick vi upp och gjorde frukost. Sen kollade barnen på lite bompa medans jag kröp ner och värmde mej lite under täcket. När klockan närmade sig nio var det dags att åka till barnens pappa och lämna av dom där i några timmar. Och nu sitter jag här och väntar på att mina änglar ska komma hem igen.

Igår hade vi kalas med mormor, morfar och gammelfarmor. Och ida oxå :) gulle, hon kom hit i lördags och sov över. MYYYS! Iaf så fick T bolibompaspel, kläder, ritgrejer och annat kul av mormor, morfar och gammelfarmor. Tack för presenterna! <3

Av oss fick han en skateboard, en massa leklera, bodybalance-spelet och en massa annat. Och så fick han ju biljetten till monsterjam i maj, men den fick han redan när M fyllde år.

I eftermiddag blir det lite mer kalas med D:s familj. Mys de. :)

Ser nu att det börjar mulna på lite ute igen, hoppas hoppas att det inte kommer mer snö... Det var ju så underbart väder i lördags, vi satt ute på trappen och åt lunchen och solen värmde såå skönt. Men sen kom ju tidernas snö-oväder och allt det underbara försvann under ett vitt täcke. Men sen i morse så fick man lite hopp igen, när jag kom hem från barnens pappa så tog jag och D en skön promenad med Hector och solen värmde så härligt igen. Men nu börjar molnen komma... Jävla snö! Håll dej borta nu!

Om man skulle ta och släpa sig in i duschen en sväng då innan småfisarna kommer hem....






...

Ibland har man så mycket tankar och saker i huvudet och då brukar jag logga in här för att skriva av mej. Måste skriva, annars exploderar jag. Men nu när jag äntligen fick en stund över att skriva av mej så får jag inte ur mej nånting. Helt tomt är det. Och ändå har jag så mycket i skallen som bara rör runt...

Aja, idag är det en riktigt tråkig dag, det är mulet, kallt och grått ute. Dåligt med pengar på kontot, tomt på bensin i bilen och inget roligt att göra... Tänkte passa på att baka lite med barnen, men då fanns de inget strösocker. Så då tänkte jag göra pannkaka istället.. Men ingen sylt och bara en skvätt mjölk hade vi.... GAH! Men det är väl bara att bita ihop och göra det bästa av situationen.

Jag får iaf mysa med mina småfisar. Inskolningen hos dagmamman går jättebra, dom trivs super där och både jag och barnen gillar henne som fan.

Nu ska jag kolla bankkontot och hoppas på mirakel. ha det fint hörni. puss


mycket

HEJ!

Jag hinner aldrig skriva här längre, är alltid ute på nåt. Om det inte är jobb så är det möten eller inskolning hos dagmamma. PUH! Men det är bara att bita ihop, snart ligger alla pusselbitar på plats och då kan vi slappna av och njuta av livet.

Iaf så händer det jävligt mycke just nu. Först och främst så jobbar jag för fullt på mitt drömjobb och jag älskar det verkligen! Kunde inte ha ett bättre jobb. :)
Sen händer det mycket kring barnen. Idag hade dom sin första inskolningsdag hos dagmamman och det gick hur bra som helst, hon är verkligen klockren och rolig som få. Känns fint.  Och så känns det som att allt annat kommer lösa sig väldigt bra för barnen oxå. Jag och deras pappa börjar komma fram till lösningar och det känns bättre nu än på länge. Jag hoppas vi kan samarbeta och göra det bästa för våra småfisar. Vi får ta en dag i taget så ska det nog bli bra alltihop.

Nog om allt det nu. Jag och bejbi åkte på kryssning förra veckan, tattoobåten. Det var sjukt kul! Har inte träffat så mycket roliga människor på länge och jäklar vad undetbart vi hade det. Galet mycket skratt och skoj. Längtar redan till nästa års kryssning. Tack som tusan mamma och pappa för att ni ställde upp! <3

Lite bilder från tattoobåten:








aa, orkar inte lägga upp fler för de går så segt. :/


Ha det fint nu mina kära. puss hej!



JOBB!

Hej hopp!

Hur står det till med er idag då?

Gud vad underbart livet kan vara ibland. Mitt i alla motgångar och skit och helvete så bara ljusnade allt och bättre kan det nästan inte bli. Eller, jo, mycket kan bli bättre, men ändå.

Jag var på lasarettet med T i måndags och kollade hörseln. Allt gick fint och han hör utmärkt sa dom ( måste vara nåt fel här hemma för här hör han då bara det han vill :D ) Iaf så när vi skulle åka hem så passade jag på att springa in på min gamla praktikplats, ville säga att jag saknade dom och att jag ville jobba där. Så jag tog en vända in till chefen och hon blev så glad när jag kom! Det var ju jätteroligt för det är snart 2 år sen jag var där och dom har nya praktikanter hela tiden, men hon kände igen mej på en gång och det gjorde alla andra som jag träffade på oxå. Dom frågade hur jag och värmländskan har det och bla bla bla, myyys!
Jaja, nu ska jag inte sidospåra för mycket här. Iaf så sa jag att jag ville jobba där och chefen sa att hon redan hade fixat sommarschema och så men hon ville ha mitt nummer ifall det skulle behövas nån vikarie nån gång längre fram. Sen tjötade vi lite och så gick jag därifrån. Väl ute och på väg till bilen så kom chefen efter och ropade på mig, hon ställde lite frågor och jag svarade såklart och så sa hon att hon skulle ringa mej nån dag senare. Sen väntade jag och väntade och väntade (i tre hela dagar) och i torsdags när jag var på väg att ge upp hoppet så ringde hon och frågade om jag kunde börja inskolningen idag och sen gå som vikarie. WEEHOOOOOOO! Sagt och gjort, jag har precis kommit hem från min första dag som USKA på mitt drömställe och det var helt fucking kick-ass underbart! Och imorn ska jag dit igen, och på måndag med. yeah!

Min stora kärlek har haft lördagsmys här hemma med barnen. Dom har åkt skidor, ätit godis och haft det hur gött som helst och båda barnen sussade så sött när jag kom hem.  Han är så bra och underbar, min fina karl! Vad skulle våra liv vara utan honom?

Nu har jag precis skickat iväg honom till sina polare på lite vuxenlördagsmys och jag ska hoppa i sängen strax så jag är utvilad och redo för en kvällstur på jobbet imorn med. :D

Fatta vad underbart det är att ha jobb! MIIIII! Jag är så lycklig! Nu fattas det bara att min värmländska kläcker ut sin lilla kalv och mammar lite och sen är hon oxå redo för drömstället! Åh, vi hade så kul där på praktiken och det vore det roligaste ever om vi båda jobbade där tillsammans! Jag har redan sagt till dom på jobbet att snart är vi båda där igen, piff och puff, precis som det ska vara. :D

Nej, mina gullisar, nu ska jag snoosa lite på mina sovande små änglar och sen hoppa i säng och drömma om blodprover, såromläggningar, isoleringsrum, blodsocker och självklart om min fina underbara kärlek!

puss på er! <3

RSS 2.0